Potatiskryddning

Vi skal skala potatisarna och skära dem i bitar. Den skalade löken ska vi sedan hacka fint.
Ingredienser du behöver
250 g korv
1 kg potatis
125 ml hårdgrädde
2 klyftor vitlök
1 - 2 msk mjöl
oregano
3 msk olja
efter smak salt
kummin
mald söt paprika
Steg-för-steg instruktioner
I den heta grytan med olja tillsätter vi denna lök och fräser den tills den blir genomskinlig. Vi tillsätter potatisarna med spiskummin och paprika, häller på vatten och kokar tills potatisarna blir mjuka.
Under tiden har vi skurit de skalade korvarna i halvmånar och stekt dem.
Efter att potatisarna har blivit mjuka blandar vi grädden med lite mjöl och använder det för att reda gulaschen. Vi låter det koka. Till slut smakar vi av med salt, mejram, tillsätter korvarna och pressad vitlök. Vi låter det koka i en sista kvarts timme och sedan är det klart.
Servera med färskt bröd eller kokta potatisar.
Ytterligare information om receptet Potatiskryddning
Kartoffelgulasch är en traditionell tjeckisk maträtt som kombinerar enkelhet och kraftig smak. Basen i rätten är potatis som kokas i en tjock sås av lök, röd paprika och kryddor. Ibland tillsätts korv eller rökt kött för en mer distinkt smak. Denna rätt serveras oftare som en rejäl middag eller lunch. Den är populär särskilt under de kallare månaderna på grund av sin förmåga att mätta och värma. Tillagningen är enkel och snabb, perfekt för hemmakockar som vill skapa en god och mättande måltid för hela familjen.