Ingefärssirap

Ingefärssirap kan alla göra hemma. Receptet är enkelt och snabbt.
Ingredienser du behöver
2 st citron
1 kg socker
120 g ingefära
1/2 l vatten
Steg-för-steg instruktioner
I affären väljer vi och köper ingefära. Vi tvättar den och skalar skalet. Vi tar ett skärbräde och skär den i små bitar. Vi pressar saften ur citronerna och lägger den åt sidan.
På spisen förbereder vi en kastrull och häller i den skurna ingefäran. Vi tillsätter vatten. Vi lägger i socker och rör om ordentligt. Efter cirka 15 minuters kokande stänger vi av värmen och ställer åt sidan.
Vi häller i saften från citronerna. Vi rör om, silar (t.ex. genom en tygduk) och häller den lätt avkylda sirapen i en flaska.
Vid servering tar vi en sked sirap i ett glas och späder ut med vatten.
Ytterligare information om receptet Ingefärssirap
Ingefärssirap är ett populärt naturligt medel som tillverkas av färsk ingefära, socker och vatten. På grund av sin distinkta, kryddiga smak och brett spektrum av effekter är den populär under vintermånaderna. Ingefärssirap kan fungera som ett effektivt medel mot förkylning och för att stärka immunförsvaret, tack vare sina antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. I köket kan den användas i teer, hemmagjord läsk eller som en ingrediens i matlagning och bakning för att ge en exotisk kryddig touch. Den är lätt tillgänglig i affärer, eller så kan du enkelt förbereda den hemma.