Grundläggande svampsås

Grundläggande svampsås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Grundläggande svampsås kan en nybörjare också klara av.

Ingredienser du behöver

2 st kökslök
1 st buljong
400 g sopor
persilja
rapsolja
5 matskedar vete - fint
200 ml grädde - till matlagning

Steg-för-steg instruktioner

Svamparna ska grundligt rengöras och skäras i bitar.

På en skärbräda hackar vi den tvättade persiljan. Den sparar vi tills sist.

Vi skalar löken och hackar den grovt i en mixerkanna.

I en gryta häller vi i olja och fräser löken.

Vi lägger i svamparna. Tillsätter lagom med vatten och lägger i buljong. Vi kokar.

Mot slutet av kokningen gör vi såsen krämigare med grädde. Vi gör den tjockare med vetemjöl. Vi rör om och kokar.

Vi häller i persiljan. Den ger maten en extra touch.

Vi smakar av och salta efter eget tycke.

Ytterligare information om receptet Grundläggande svampsås

En grundläggande svampsås är en populär rätt i många kök. Dess tillagning är enkel och kräver bara några få ingredienser. Grunden består av färska svampar, lök och grädde, som tillsammans skapar en rik och krämig konsistens. Såsen är ett utmärkt komplement till kötträtter, pasta eller ris. Vid tillagningen kan den kryddas med örter, som timjan eller persilja, som framhäver dess fulla svampsmak. Den snabba tillagningen och den utmärkta smaken gör denna sås till ett idealiskt val för vardagsmatlagning såväl som festliga tillfällen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Såser, Sidrätter, Krämiga såser, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, Sås, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Grundläggande svampsås.

Lägg till kommentar