Gratinerad potatismos med rökt kycklingkött

Vi kokar potatis och mosa dem sedan till puré efter behag. Vi tillsätter varmt mjölk och smält smör, och rör sedan i riven ost. Därefter separerar vi äggulorna från…
Ingredienser du behöver
6 potatisar
dcl mjölk
smör (en bit)
3 ägg
salt
150 g riven ost (jag använde Grattugiato Fresco – se foto, kan vara parmesan, edamer osv)
5 msk speltmjöl (kan vara även halvfint)
3 rökt kycklinglår (andra rökta går också)
salt
Steg-för-steg instruktioner
Kokta potatisar pressas till mos, varm mjölk och smör tillsätts och riven ost blandas i. Äggulorna separeras från äggvitorna, äggulorna vispas och mjöl tillsätts. Äggvitorna vispas till ett hårt skum som försiktigt vänds in i potatismoset. Det ska ha rätt konsistens, varken för löst eller för hårt.
Vi smörjer en ugnsform och fyller den med moset. I en förvärmd ugn på 150°C gräddar vi i cirka 20 minuter. Det rökta kycklingköttet plockas och skärs i bitar. Moset skuffas åt sidorna och köttet läggs i mitten, sedan gräddas det i ytterligare 10 minuter tills moset börjar bli rosigt. Servera med färsk grönsaker.
Ytterligare information om receptet Gratinerad potatismos med rökt kycklingkött
Gratinerad potatismos med rökt kyckling är en läcker rätt som förenar krämigheten av potatismos med den distinkta smaken av rökt kyckling. Denna rätt serveras ofta som en mättande och näringsrik lunch eller middag, perfekt för familjesammankomster. Det röka kycklingköttet ger potatisen en fantastisk smakdjup, och tillsammans med det krispiga gratinerade lagret skapar det en smakupplevelse som gläder varje gäst. Du kan också göra den mer mättande genom att tillsätta olika örter och kryddor efter smak.