Rådjursragu

Rådjursragu
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I oljan steker vi löken med kött skuret i tärningar. Vi salta, tillsätter kryddor, häller på varmt vatten och låter puttra i cirka 30 minuter. I händelse av…

Ingredienser du behöver

500 g rådjurkött
1 morot
1 lök
olja
6 pepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1/2 citron
salt
1 dcl rödvin
1 matsked vinbärsmarmelad
1 tesked majsstärkelse

Steg-för-steg instruktioner

Steka löken med köttet skuret i tärningar i olja. Salta, krydda, tillsätt varmt vatten och låt sjuda i ungefär 30 minuter. Vid behov tillsätt varmt vatten.

Tillsätt sedan marmelad, citron och låt sjuda tills det blir mjukt.

Ta citronen och lagerbladet, och tjockna ragun med lite vatten där vi löser upp potatismjölet.

Servera med dekoration av citron och potatis eller bara med bröd.

Ytterligare information om receptet Rådjursragu

Rådjur ragout är en smakrik och mättande rätt som tillagas av ungt rådjurkött. Denna rätt lagas traditionellt med en aromatisk blandning av grönsaker som morötter, selleri och lök, och kryddas med örter som timjan eller rosmarin. Den utmärkta smaken av ragouten framhävs av rödvin och grädde, som ger rätten en rik och mjuk textur. Rådjur ragout serveras ofta med tillbehör som dumplingar eller potatismos, och är särskilt populär under vintermånaderna när den värmer och glädjer smaklökarna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (27 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: Grönsaker, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, slovákia, čakča, álbmái, njuoskkadeapmi, eará biergu, speallu

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Rådjursragu.

Lägg till kommentar