Rådjursragu

I oljan steker vi löken med kött skuret i tärningar. Vi salta, tillsätter kryddor, häller på varmt vatten och låter puttra i cirka 30 minuter. I händelse av…
Ingredienser du behöver
500 g rådjurkött
1 morot
1 lök
olja
6 pepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1/2 citron
salt
1 dcl rödvin
1 matsked vinbärsmarmelad
1 tesked majsstärkelse
Steg-för-steg instruktioner
Steka löken med köttet skuret i tärningar i olja. Salta, krydda, tillsätt varmt vatten och låt sjuda i ungefär 30 minuter. Vid behov tillsätt varmt vatten.
Tillsätt sedan marmelad, citron och låt sjuda tills det blir mjukt.
Ta citronen och lagerbladet, och tjockna ragun med lite vatten där vi löser upp potatismjölet.
Servera med dekoration av citron och potatis eller bara med bröd.
Ytterligare information om receptet Rådjursragu
Rådjur ragout är en smakrik och mättande rätt som tillagas av ungt rådjurkött. Denna rätt lagas traditionellt med en aromatisk blandning av grönsaker som morötter, selleri och lök, och kryddas med örter som timjan eller rosmarin. Den utmärkta smaken av ragouten framhävs av rödvin och grädde, som ger rätten en rik och mjuk textur. Rådjur ragout serveras ofta med tillbehör som dumplingar eller potatismos, och är särskilt populär under vintermånaderna när den värmer och glädjer smaklökarna.