Gratinerad sparris med ost

Gratinerad sparris med ost
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en kastrull sätter vi på vatten att koka, saltar och lägger i en knippe sparris. När sparrisen mjuknar tar vi upp den ur vattnet och torkar den i en kökshandduk. Sedan lägger vi ut den i en ugnsform.

Ingredienser du behöver

500 g sparris
50 g smör
100 - 150 g ost
salt

Steg-för-steg instruktioner

Vi häller smält smör över det och strör riven ost på toppen. Så här lägger vi in det i en ugn förvärmd till 250°C på grillprogrammet.

När osten på sparrisen börjar smälta är det klart. Om du får tag på grön sparris, så skulle jag föredra den framför vit.

Ytterligare information om receptet Gratinerad sparris med ost

Gratinerad sparris med ost är en läcker och festlig rätt som kommer att glädja alla grönsaksälskare. Denna rätt tillagas av färsk sparris som först behöver blancheras och sedan gratineras. Osten, som ofta är parmesan eller mozzarella i olika varianter, ger rätten en krämig smak och en gyllenbrun yta. Gratinering framhäver den naturliga smaken av sparris och rätten är perfekt som ett tillbehör eller en lätt lunch. Den kan serveras varm direkt från ugnen, vilket skapar en perfekt kulinarisk upplevelse.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker, Italienska, Förrätt, Sidrätter, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: Italienska köket, aptitretare, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Gratinerad sparris med ost.

Lägg till kommentar