Kycklingfilé med bacon och champinjoner

Köttet bankas försiktigt och kryddas. Därefter låter vi det vila en stund. Under tiden skär vi baconet i tärningar och svampen i skivor. Vi steker baconet i en panna. Vi lägger...
Ingredienser du behöver
2 kycklinglårfiléer
100 g bacon
2-4 champinjoner
2 matskedar gräddfil
1 tesked senap
1 matsked olja
vetemjöl
torkad vitlök
kryddor för kyckling
salt
malen svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Köttet bankas försiktigt och kryddas. Låt sedan stå en stund.
Under tiden skivar vi baconet i tärningar och svampen i skivor.
I pannan steker vi baconet, lägger det åt sidan och tillsätter en matsked olja.
Köttet vänds försiktigt i mjöl och steks snabbt i pannan på båda sidor.
Vi tillsätter champinjonerna och kokar dem tillsammans med baconet tills de mjuknar. Tillsätt lite vatten.
Grädden blandas med senap och hälls över köttet. Låt koka kort.
Krydda och servera med tillagade potatisar av olika slag.
Ytterligare information om receptet Kycklingfilé med bacon och champinjoner
Kycklingbröst med bacon och champinjoner är en läcker rätt som förenar saftigt kyckkött med krispig bacon och aromatiska champinjoner. Vid tillagningen marineras kycklingbrösten först för att förstärka smaken. Baconet ger rätten en kryddig ton och champinjonerna en härlig svampsmak. Denna rätt serveras ofta med tillbehör som potatismos eller en färsk sallad, vilket gör den till ett perfekt val för familjemiddag eller festliga tillfällen. Njut av den läckra kombinationen av smaker i varje tugga!