Grillade fläskspett

Vädret förbättras, och därför är det en idealisk tid för att tända grillen och njuta av stunder med vänner, där det inte bör saknas några goda delikatesser.
Ingredienser du behöver
1,5 kg fläskkött (bäst bog)
1 vitlöksklyfta
1 paket grillkrydda
300 ml olja
1 kg lök
1/2 kg baconsvål (efter smak)
färskt bröd
grönsaker efter smak
kryddor efter smak
Steg-för-steg instruktioner
Vi skalar vitlöksklyftorna och pressar dem. I en panna värmer vi olja, tillsätter hela grillkryddor och fräser snabbt.
Vi tillsätter vitlöken, fräser den en stund och tar sedan bort den från värmen. Vi gör allt under konstant omrörning. Låt det sakta svalna.
Fläskköttet skärs i skivor, bankas lätt och placeras i den varma marinaden. Blanda noggrant. Om köttet förbereds dagen innan grillningen, förvaras det på en kallare plats. Längre marinerings innebär en mer intensiv köttsmak.
En timme före grillningen förbereder vi spett. Vi skalar löken och skär den i bitar. Fläsket skärs i mindre delar. Grönsakerna skärs också i tärningar.
Ingredienserna träds gradvis på spetten och varje spett lindas in i folie.
Vi grillar på grillgallret, där det bara finns värme från de glödande kolen. Efter en halvtimme tar vi bort folien och grillar spetten i cirka 15 minuter, tills de blir mjuka och gyllenbruna.
Vi serverar med färskt bröd, sallad och grillåser.
Ytterligare information om receptet Grillade fläskspett
Fläskspett på grillen är en populär rätt som glädjer varje köttälskare. Saftiga bitar av fläskkött är marinerade i aromatiska örter och kryddor som ger rätten en oersättlig smak. Vi kan komplettera dem med bitar av grönsaker, som paprika, lök eller zucchini, vilket ökar färggladheten och näringsinnehållet. Att grilla spett på en sommarträdgårdsfest är en fantastisk möjlighet att njuta av atmosfären med vänner och familj, medan vi smakar på läckra grillade specialiteter.