Grillsås

I olja fräser vi löken, vitlöken och chilipepparn. Sedan tillsätter vi hackade tomater, citronsaft, socker, kanel, salt och peppar. Den avtäckt såsen kokar vi sedan...
Ingredienser du behöver
1 medelstor lök
1 vitlöksklyfta
1 chilipeppar
2 msk olivolja
1 burk (250g) krossade tomater (eller färska utan kärnor)
1 tsk citronsaft
1 msk farinsocker
1/2 tsk malen kanel
salt
peppar
Steg-för-steg instruktioner
I olja fräser vi lök, vitlök och chilipeppar.
Tillsätt tärnade tomater, citronsaft, socker, kanel, salt och peppar till blandningen.
Vi låter såsen koka utan lock på svag värme i 15 till 20 minuter.
Ytterligare information om receptet Grillsås
Grillsås är ett populärt tillbehör till olika rätter, särskilt grillat kött. Denna sötsyrliga sås görs av tomatpuré, vinäger, socker och kryddor, vilket ger den en karaktäristisk smak. Det finns många varianter av grillsås, varje region har sina specifika recept. Den används inte bara för marinering utan också som dipp för bakade eller grillade rätter. Grillsås är ett utmärkt sätt att ge maten djup smak och intensiv arom.