Grönkålsbiffar (kål) gräddade i ugnen

Kålpuddingar kan göras både med kött och utan. De smakar fantastiskt med en bit korv eller salami. Om du inte har haft möjlighet att smaka på dem än, så…
Ingredienser du behöver
1 huvud kål
4-5 ägg
300 g mjuk korv
1 lök
5 vitlöksklyftor
ströbröd
ormynta
salt
olja
Steg-för-steg instruktioner
Förvärm ugnen till 180 °C.
Kålhuvudet kokas först kort i vatten. Efter att det har tagits bort, tar vi bort mitten och de tjockare venerna. Sedan skär vi kålen i tunna strimlor och pressar ut vattnet.
Till sellerin hackar vi löken och korven, pressar vitlöken och tillsätter ägget.
Vi tillsätter oregano och saltar, men var försiktig med saltet eftersom det finns vitlök där. Om blandningen är väldigt fuktig, rör in cirka 2 matskedar ströbröd.
Vi formar biffar, panerar dem i ströbröd och formar dem.
På en ugnsplåt eller bakplåt lägger vi bakplåtspapper som vi penslar med olja. På papperet placerar vi biffarna och penslar dem med två matskedar olja.
Sätt in i den förvärmda ugnen i 20 minuter, vänd sedan biffarna och grilla i ytterligare 20 minuter.
Ytterligare information om receptet Grönkålsbiffar (kål) gräddade i ugnen
Kålfärs, även kända som grönkålsbiffar, är ett utmärkt vegetariskt alternativ som passar som ett hälsosamt snack eller huvudrätt. Dessa biffar tillverkas av fint hackad kål som blandas med potatis och örter. Att baka dem i ugnen är ett hälsosammare alternativ till klassisk stekning i panna, samtidigt som biffarna behåller en krispig konsistens och rik smak. De serveras utmärkt med en yoghurtsås eller en sallad, vilket gör dem till ett idealt val för en läcker och näringsrik måltid.