Mammors vaniljbullar

Mammors vaniljbullar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Över natten låter vi fettet mjukna. Sedan blandar vi det med övriga ingredienser och knådar till en fast deg. Den färdiga degen lägger vi i kylskåpet för att vila.

Ingredienser du behöver

vaniljsocker
till panering florsocker
deg 100 g Hera
150 g vetemjöl
1 st äggula
50 g malda hasselnötter
20 g socker

Steg-för-steg instruktioner

Från degen river vi av lika stora bitar som vi formar till croissanter. Vi lägger dem på en smord plåt och sätter sedan in den i ugnen på 150°C i 10-15 minuter.

Vi blandar vaniljsocker med florsocker och rullar de fortfarande varma croissanter i blandningen.

För att croissanterna ska hinna mjukna gör vi dem ungefär 3 veckor före högtiderna.

Ytterligare information om receptet Mammors vaniljbullar

Vaniljbullar är en traditionell tjeckisk bakelse som är en oersättlig del av julbaket. Tack vare sin mjuka, smöriga deg och rika vaniljsmak har de vunnit hjärtan hos många generationer. Efter gräddning rullas de vanligtvis i florsocker, vilket ger dem en underbar sötma. Mammor använder ofta familjerecept som överlämnas från generation till generation. Denna dessert passar inte bara utmärkt till en kopp te eller kaffe, utan skapar också en oförglömlig julstämning i våra hem.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Mammors vaniljbullar.

Lägg till kommentar