Sköra julkakor

Sköra julkakor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en skål knådar vi degen av riven smör, mjöl, äggula, vinäger och ljummet vatten, om det behövs. Vi lägger den i kylskåpet över natten.

Ingredienser du behöver

på täckning florsocker
fyllning sylt
plommonmarmelad
deg 2 teskedar ättika
280 g vetemjöl
2 st äggula
280 g smör
1 matsked ljummet vatten

Steg-för-steg instruktioner

Vi kavlar ut en 3 mm tjock platta på mjölat bord. Med en utstickare stansar vi ut cirklar från degen som vi lägger i musselformen och fyller med sylt.

Vi lägger dem på en plåt och gräddar dem gyllene vid cirka 200°C.

Musslorna rullas sedan i florsocker.

Ytterligare information om receptet Sköra julkakor

Spröda julgodis är en traditionell del av tjeckiska julen. Dess beredning är en älskad ritual som förenar familjer. Godiset tillverkas av fin mjöl, smör och socker, ofta kompletterat med olika nötter eller choklad. Även om det finns många olika recept är en gemensam egenskap dess sprödhet och smältande smak. Att baka och dekorera godiset blir en rolig aktivitet som för med sig glädje och doften av högtiden in i varje hem. Denna söta skatt glömmer inte att glädja inte bara smaklökarna, utan även den festliga atmosfären.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, För barn, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Sköra julkakor.

Lägg till kommentar