Chokladkaka

Blanda det mjuka fett med socker tills det blir en skummig massa, tillsätt sedan rom och vispa en stund till. Tillsätt sedan hela ägg ett i taget, vispa alltid ordentligt.
Ingredienser du behöver
180 g smör (eller annan fett)
200 g florsocker
1 vaniljsocker
2 matskedar rom
5 ägg
250 g vetemjöl
50 g majsstärkelse
en nypa salt
2 teskedar bakpulver
100 g matlagningschoklad (riven)
50 ml mjölk (ljummen)
lite fett (till att smörja formen)
vetemjöl (till att mjöla)
2 matskedar aprikossylt
150 g chokladglasyr
(Kakan kan penslas med 2 matskedar smält aprikossylt efter gräddning och svalning, och sedan hela dekoreras med 150 g chokladglasyr.)
Steg-för-steg instruktioner
Mjukt smör vispas med socker till en kräm, sedan tillsätter vi rom och vispar en stund till.
Därefter tillsätter vi gradvis hela ägg och blandar varje noga. Sedan tillsätter vi mjölet blandat med majsstärkelse, en nypa salt, choklad, bakpulver och ljummet mjölk efter behov.
Smeten hälls i den förberedda formen som vi tidigare smort och bröat, sedan sätter vi in den i den förvärmda ugnen och bakar långsamt i cirka 45 minuter.
Kakan kan avslutas med ett chokladtäcke, men det är inte nödvändigt.
Ytterligare information om receptet Chokladkaka
Chokladkaka är en läcker dessert som förtrollar chokladälskare. Dess mjuka, fuktiga struktur och rika chokladsmak gör denna klassiska kaka till den perfekta söta avslutningen på en måltid. Att göra den är enkelt och tar inte mycket tid, vilket gör den till ett utmärkt val för både oerfarna bagare och proffs. Den kan serveras ensam, pudrad med florsocker eller med grädde och frukt. Chokladkaka är en fantastisk följeslagare vid familjehögtider eller eftermiddagste med vänner.