Havregrynsbiffar

Havregrynsbiffar
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 1

Flingor kokas med vatten tills de tjocknar till en gröt och sedan låter vi dem svalna. Baconet skärs i små bitar och steks, sedan tillsätter vi den hackade löken och steker vidare.

Ingredienser du behöver

250 g havregryn
500 ml vatten
1 ägg
1 lök
100 g bacon
salt
svart peppar
ströbröd

Steg-för-steg instruktioner

Flingorna kokas med vatten tills en tjock blandning uppnås, och sedan får vi dem att svalna.

Baconet skärs i små tärningar och steks. Därefter tillsätter vi den hackade löken och fortsätter att steka. Vi häller denna blandning i havregrynsgröten, tillsätter ägg och blandar noggrant. Vi saltar, pepprar och om det behövs, tjocknar vi med ströbröd eller mannagryn.

Vi låter dem stå i cirka 15 minuter, och sedan formar vi biffar, panerar dem i ströbröd och steker i het olja.

Vi serverar dem som traditionella köttbullar med stötpotatis, sallad, gurka och andra tillbehör.

Ytterligare information om receptet Havregrynsbiffar

Havregrynsbiffar är ett hälsosamt och gott alternativ till traditionella köttbullar. De tillverkas av fint malda havregryn, som är en utmärkt källa till fiber och protein. Dessa biffar kan berikas med olika grönsaker, kryddor och örter, vilket ger dem en unik smak. De är perfekta som huvudrätt som serveras med sallad eller sås, eller som ett näringsrikt mellanmål. Tack vare den enkla tillagningen är de ett populärt val för vegetarianer och veganer.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (40 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: steike, málesteapmi, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, álki, álggaheddjiide, slovákia, steike, dálvereseptat, eará

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Havregrynsbiffar.

Lägg till kommentar