Chili con carne på mexikanskt vis

Den som gillar starkare rätter kommer att njuta.
Ingredienser du behöver
3 st fina köttiga tomater
peppar - krossad
salt
1/2 kg köttfärs - nötkött
1/2 l buljong - nötkött
kryddor - chili
2 st chilipeppar - röd
majsmjöl
5 klyftor svensk vitlök
1 st paprika - röd
1 st gul lök
ris
150 g bönor
Steg-för-steg instruktioner
På kvällen häller vi bönor i en skål och fyller på med vatten.
Vi kommer att koka dem nästa dag. Bönorna kommer att svälla. Vi kokar köttbuljong.
På morgonen byter du vattnet i bönorna. Och vi börjar koka.
Vi skalade vitlök och lök.
Med hjälp av en handmixare hackar vi löken och häller den i en kastrull. I kastrullen har vi varm olja. Vi steker löken ordentligt.
Den hackade vitlöken tillsammans med köttfärsen lägger vi till löken och steker allt tillsammans.
Vi lägger tomaterna i varmt vatten (en kort stund) och flyttar dem till kallt vatten. Vi skalar dem.
På skärbrädan skär vi dem i bitar och lägger dem i kastrullen. Vi tillsätter även de avrunna bönorna.
På skärbrädan skär vi också den röda paprikan och chilin och låter dem ligga i en skål tills sist.
I kastrullen tillsätter vi peppar och salt. Smaken får vi från kryddor (chili). Vi häller på ett lagom mängd köttbuljong. Vi kokar tills det är mjukt.
Till sist tillsätter vi den röda paprikan och chilin. Låt koka en liten stund.
Med en visp vispar vi majsmjöl med lite vatten och häller det i kastrullen.
Servera med ris. Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Chili con carne på mexikanskt vis
Chilli con carne på mexikanskt vis är en populär rätt som härstammar från det mexikanska köket och som kombinerar läckra ingredienser för att ge rätten dess karakteristiska kryddighet. Grunden består av nötkött och bönor som kokas med tomater, lök, vitlök och olika sorters chili. Ofta tillsätts också paprika, cumin och oregano, vilket ger en smakdjup och arom. Denna rätt serveras typiskt med ris eller brödplattor och kan kompletteras med gräddfil, ost eller avokado. Dess distinkta smak och fylldhet gör den till en idealisk rätt för middagar med vänner.