Risotto

Risotto
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Den italienska risotton kan inte ens jämföras med den flytande versionen. Vår tjeckiska variant är beprövad och populär över generationer. Den tjeckiska klassikern är rikligt toppad…

Ingredienser du behöver

4 påsar kokt ris
steriliserad majs
grillad fläskkött (kyckling eller fläskkonserv)
steriliserad ärtor
salt
malen svartpeppar
grillkrydda
lecho
vitlök
olja
lök

Steg-för-steg instruktioner

Koka riset i varmt saltat vatten enligt anvisningarna.

Fräs den hackade löken i olja. Tillsätt sedan konserverad lecho (om lechon är saltare, salta maträtten först i slutet för att inte överdriva med salt).

Tillsätt resten av det hackade köttet från lunchen tillsammans med skyn som blev kvar.

Tillsätt det kokta riset, ärtor, majs (för dem som gillar det kan man lägga till champinjoner), mald peppar, grillkrydda och vitlök.

Blanda allt noggrant och servera med sallad.

Ytterligare information om receptet Risotto

Risotto är en populär maträtt av italienskt ursprung som tillagas av ris och buljong. Basen består främst av Arborio-ris, som är rikt på stärkelse och ger rätten en krämig konsistens. Risotto berikas ofta med olika ingredienser, som svamp, skaldjur, grönsaker eller ostar. Tillagningen av risotto kräver ständig omrörning för att riset ska integreras väl med de andra ingredienserna. Denna maträtt är inte bara välsmakande, utan ser också utmärkt ut, vilket gör den till ett populärt val vid festliga tillfällen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 3.8/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Huvudrätt
Tag: Grönsaker, steike, beaivemális, álki, johtil, dábálaš beaivi, mállásat, suola, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, eará, njuoskkadeapmi

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Risotto.

Lägg till kommentar