Hemgjorda frallor

Till frukost finns det inget bättre än doftande och krispigt bröd. De är så goda att du nästa gång kommer att förbereda dem i dubbel mängd. Det går att fixa...
Ingredienser du behöver
Deg
500 g vetemjöl (typ 11)
18-21 g färsk jäst
250 ml mjölk (vid behov mer)
1 knappt tesked socker
1 full tesked salt
50 g smör
1 ägg
För pensling och strössel
1 ägg
grovt salt
vallmo
kummin
sesam
flingor
Steg-för-steg instruktioner
Avlägsna en bakplåtspapper från formen.
Häll en kopp ljummen mjölk i en skål, tillsätt socker och en tesked mjöl, smula ner jästen och rör om ordentligt. Låt sedan jästen jäsa.
Sikta mjölet i en skål, tillsätt salt och den jästa blandningen, resterande ljummna mjölk, mjukt fett och vispat ägg. Blanda allt noggrant och knåda en tjock deg på en mjölad yta.
Lägg tillbaka degen i skålen, pudra lätt med mjöl, täck med en handduk och låt jäsa i värmen.
Den jästa degen delas i 8 bitar och varje del delas ytterligare i 3 bitar, som sedan flätas.
På en mjölad bänk kavlar vi ut degbitarna och formar alltid tre rullar till en bulle som en krans. Om vi vill göra croissanter, kavlar vi ut degen till ett ark, skär ut trianglar, drar ut ett hörn och rullar ihop till en croissant. Alternativt kan vi göra kringlor av längre rullar.
De formade bullarna placeras på den förberedda plåten och får jäsa en stund.
Därefter penslar vi dem med vispat ägg, strör över salt, vallmo, kummin, sesamfrö eller havregryn och gräddar i en förvärmd ugn på 210-220 °C tills de får en gyllenbrun färg.
Ytterligare information om receptet Hemgjorda frallor
Hemmagjorda frukostbullar är ett läckert och väldoftande bröd som du enkelt kan förbereda hemma. Deras mjuka och fluffiga textur tillsammans med den krispiga skorpan garanterar en fantastisk upplevelse vid varje tugga. Recept på frukostbullar varierar, men de innehåller vanligtvis kvalitetsmjöl, jäst, vatten och salt. Förberedelsen är snabb och enkel, så att du kan njuta av dem till frukost eller middag. Servera dem färska, med smör eller som tillbehör till soppor och sallader.