Doftande bullar och frallor

Färskt hembakat bröd som doftar i hela lägenheten. En saga. Prova det, och ni kommer att se att det är enkelt.
Ingredienser du behöver
25 g smör
1 matsked mjölk
1/2 kg vetemjöl - fint
300 ml mjölk - halvskummad
1 tesked socker
14 g jäst
1 tesked salt
1 st gulfeta
sesamfrön
vallmo
Steg-för-steg instruktioner
Vi förbereder en skål och gör en jäststart. I skålen lägger vi jäst, socker och ljummet mjölk. Vi låter det jäsa.
Sedan förbereder vi en stor skål och siktar ner mjöl och salt i den. Vi tillsätter det mjuknade smöret och jäststarten. Vi blandar ordentligt.
Vi mjölar en silikonbakmatta och rullar ut degen med en kavel. Vi skär den i trianglar. Vi rullar dem sedan. Hörnet måste vara på toppen.
Nu flätar vi bullarna. Det räcker med att fläta tre längder (tjocka nudlar) och så är det klart. Vi lägger croissangerna och bullarna på en plåt täckt med bakpapper och låter dem vila och jäsa i 30 - 40 minuter.
Vi förvärmer ugnen. Vi blandar en sked mjölk med äggulan och penslar bakverken. Vi pyntar med sesamfrön och vallmofrön. Vi gräddar i 20 minuter vid 220 °C.
Känner ni doften? Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Doftande bullar och frallor
Doftande bullar och frallor är en populär tjeckisk specialitet som du kan hitta i nästan varje bageri. De är kända för sin mjuka, luftig struktur och den oemotståndliga doften som sprider sig genom hela huset när de grillas. Bullar är ofta strödda med vallmo eller sesamfrön, vilket ger dem ytterligare en smakdimension. Frallor, med sin karaktäristiska krispiga skorpa, är perfekta till frukost med smör eller som tillbehör till soppor och sallader. Nygräddade bullar och frallor tillhör de grundläggande livsmedlen som inte får saknas på något tjeckiskt bord.