Husky

På sistone har vi bakat bullar hemma oftare. När doften av nygräddade bullar eller frallor sprider sig i köket tänker vi knappt ens på de gummiaktiga från affären.
Ingredienser du behöver
520 ml mjölk
50 g Ramy
750 g vetemjöl
50 g sojamjöl
2,5 teskedar salt
1 tesked socker
30 g färsk jäst (eller 2,5 teskedar torrjäst)
Solamyl
vallmofrön (eller frön)
Steg-för-steg instruktioner
Alla ingredienser läggs i brödmaskinen i angiven ordning och vi startar programmet för att förbereda degen.
Innan programmet avslutas måste degen tas ut ur brödmaskinen och få jäsa i en skål, annars rinner den över.
Vi knådar degen till bullar och låter dem jäsa på plåten. (Jag använder bakpapper eller teflonfolie under dem.)
Vi värmer ugnen till 220 °C.
Ljumt mjölk blandas med vatten och Solamyl. Vi penslar bullarna med denna blandning och strör över vallmofrön eller andra frön.
Vi sätter in dem i en lätt förvärmd ugn och efter cirka 10 minuter sänker vi temperaturen och bakar vidare tills de får en rosa färg.
Ytterligare information om receptet Husky
Bröd, även kända som "bunke dumplingar," är traditionellt tjeckiskt bröd som är gjort av jäst deg. De är mjuka, fluffiga och passar utmärkt till olika rätter, såsom såser, gulasch eller som tillbehör till kött. Bröden serveras ofta färska och fortfarande varma, vilket gör dem till ett populärt val vid familjeluncher och högtider. Deras doft och smak påminner oss om hemlagad mat och traditioner från våra mormödrar.