Hemgjorda rullbröd

Bröd bakat med kärlek hemma. Låt oss prova. Hemmafrallor.
Ingredienser du behöver
1 tesked socker
150 ml olja
600 g vete - fint
1 st jäst (42g)
250 ml halvfet mjölk
1 st ägg för pensling
salt - grovt (för dekoration)
1 tesked vanligt salt
3 st ägg
Steg-för-steg instruktioner
Vi blandar socker, jäst, lite ljummet mjölk och gör en deg. Vi pudrar med mjöl och låter den jäsa.
Sedan siktar vi mjöl, ägg, mjölk, olja, socker, salt och den färdiga degen i en skål. Vi bearbetar mycket och pudrar med vetemjöl. Nu ska degen jäsa i 1 timme.
Vi förbereder en silikon- eller träytan och knådar degen en gång till på den. Vi klär en plåt med bakpapper.
Vi formar större bollar och flyttar dem till plåten, där de får vila och jäsa i ytterligare en halvtimme.
Vi förvärmer ugnen till 180°C. Vi snittar bollarna i kors, penslar dem med vispat ägg och strör över salt, ost eller frön.
Och sen in i ugnen. Vi bakar i 20 minuter.
Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Hemgjorda rullbröd
Hembakade frallor är läckert bröd som du enkelt kan göra hemma. De är utmärkta till frukost med smör och marmelad, men också som tillbehör till soppor och sallader. För att göra dem behöver du grundläggande ingredienser som mjöl, jäst, mjölk och smör. Degen knådas till en mjuk och elastisk konsistens, får jäsa och formas sedan till små bollar. Efter gräddning har frallorna en gyllenbrun skorpa och en mjuk insida. Du kan strö över vallmo, sesamfrön eller grovt salt för extra smak. Resultatet är färska och väldoftande frallor som hela familjen kommer att uppskatta.