Leverknölar

Leverknölar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Detta är klassiska leverknödel, som används i vår favorit soppa.

Ingredienser du behöver

malet peppar
1 st ägg
100 g ströbröd
salt
100 g fläsklever
30 g smör
vitlök

Steg-för-steg instruktioner

Vi smälter smöret och vispar det tillsammans med salt och ägg. Tillsätt sedan de mixade leverna, så fin ströbröd som möjligt, vitlök och peppar. Blanda ihop med en liten mängd fint hackad gräslök och persilja. Forma små bollar.

Leverbollarna kokas direkt i soppan i ungefär 10 minuter.

Ytterligare information om receptet Leverknölar

Leverknölar är en traditionell tjeckisk specialitet som vinner popularitet tack vare sin uttalade smak och enkla förberedelse. Dessa små knölar tillverkas av fint hackad lever, oftast kyckling- eller nötköttslever, blandat med lök, ströbröd och kryddor. De serveras ofta som tillbehör till soppor eller såser och tillför rätter en rik och aromatisk smak. De är populära inte bara på festbordet, utan också som tilltugg vid familjesammankomster. Leverknölar representerar den perfekta kombinationen av tradition och smak.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Köttfärs, Soppor
Tag: tjeckiska köket, sidorätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Leverknölar.

Lägg till kommentar