Hemmagjord bröd

Hemmagjord bröd
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
Portioner: 10

Detta recept på hembakat bröd är helt enkelt enkelt och enkelt. Verkligen. Det handlar om ett recept som du kan börja din bana som hembakare med och som du knappt kan misslyckas med. Hembakat bröd är värt lite ansträngning. Tänk bara på doften som sprider sig i hela huset och smaken som bevisar att även bröd kan vara saftigt. Och till sist den glädje du känner när du har lyckats baka hembakat bröd. Experimenten tolereras med detta hembakade bröd, så sätt igång. Du kan prova olika typer av mjöl – dinkelmjöl, vetemjöl, brödmjöl eller rågmjöl. Du kan också lägga till nötter, örter, kryddor och så vidare i degen. Du kan smaksätta skorpan efter eget tycke genom att strö över det du tycker om. Receptet på hembakat bröd finns här.

Ingredienser du behöver

2 koppar vetemjöl (eventuellt rågmjöl, brödmjöl, speltmjöl)
1,5 tesked torrjäst
1,5 tesked salt
1 tesked krossad spiskummin
1,5 koppar ljummet vatten, eventuellt vassle
övriga ingredienser efter smak

Steg-för-steg instruktioner

Blanda först alla ingredienser i en mixer. Degen kommer att ha en lös konsistens, vilket är okej.

Täck degen i skålen med en handduk och låt den jäsa i 4 timmar. Under tiden förvärm ugnen till 230 °C.

Lägg brödet i en robust kastrull, en ugnsform eller på en plåt, det spelar ingen roll, bara se till att de är i ugnen en stund för att värmas upp.

Ta sedan plåten eller kastrullen ur ugnen, de ska vara riktigt varma, och försiktigt placera degen och täck över. Grädda i 30 minuter, ta sedan av locket, pensla med vatten och grädda utan lock i ytterligare 15 minuter.

När det hemmagjorda brödet är klart, ta det ur formen, lägg det på ett galler och låt det vila så att det inte ångar. När det har svalnat kan du skära det hemmagjorda brödet.

Ytterligare information om receptet Hemmagjord bröd

Hemma-bakat bröd är en av de mest älskade maträtterna som du kan förbereda direkt i ditt kök. Den angenäma doften av nybakat bröd är oersättlig och kan skapa en känsla av hem. Hemma-bakat bröd erbjuder möjlighet att experimentera med olika typer av mjöl och ingredienser, såsom frön, örter eller torkad frukt. Bakningsprocessen gör att du kan kontrollera kvaliteten och färskheten på råvarorna. Det är bäst att servera det varmt, med en bit smör som långsamt smälter på dess knapriga skorpa. Njut av denna hembakade delikatess med en känsla av tillfredsställelse.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (24 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Bakverk, Sidrätter, Pastor
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, Andra kök, bakverk, sidorätt, mellanmål, deg

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Hemmagjord bröd.

Lägg till kommentar