Hermelin i potatisdeg

Vi hackar persilja, den skalade vitlöken krossar vi med salt och peppar, vi delar camemberten på längden i två skivor, de skalade och tvättade potatisarna rivs fint och vi häller av den överflödiga stärkelsevattnet.
Ingredienser du behöver
1 st hermelin
till dekoration hackad persilja
efter behov olja för stekning
deg 1 st ägg
salt
2 matskedar vetemjöl
2 st potatisar
2 klyftor vitlök
mald svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Vid tillverkning av smeten blandar vi potatis, mjöl, ägg, vitlök, salt och peppar. Allt blandas ordentligt.
På en het panna med olja häller vi smeten med en slek och formar två platta kakor. På dessa lägger vi de delade ostbitarna, som vi återigen häller smet över. Vi steker dem gyllenbruna på båda sidor.
Osten serveras omedelbart efter att den tagits bort från pannan och dekoreras med hackad persilja. Som tillbehör kan vi använda ketchup eller vitlöksdipp.
Ytterligare information om receptet Hermelin i potatisdeg
Ostkaka i potatispanering är en populär tjeckisk rätt som förenar en utsökt smakupplevelse med en krispig textur. När ostkakan är inrullad i en fin potatispanering och friteras, bildas en gyllene skorpa som står i härlig kontrast till den mjuka osten inuti. Denna rätt är idealisk som förrätt eller huvudrätt och serveras ofta med färskt bröd och en örtdipp. Det är en rejäl maträtt som varje ostälskare och friteringsentusiast kommer att uppskatta.