Italiensk Minestronesoppa

Vi tärnar de skalade potatisarna, selleri, morötter, zucchini, lök och vitlök, samt tomater och bönor.
Ingredienser du behöver
100 g zucchini
50 ml olivolja
60 g smör
80 g spagetti
100 g parmesanskal
100 g bönor
60 g engelsk bacon
2 st selleri
2 msk tomatpuré
1 knippe färsk basilika
100 g tomat
3 st lök
2 st potatis
3 klyftor vitlök
2 st morot
1,5 l grönsaksbuljong
till garnering riven parmesan
efter smak peppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
I en större gryta smälter vi smör och olja. I detta fräser vi ungefär 3 minuter på finhackad bacon. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt sedan potatis, morot och selleri och fräs i ytterligare 3 minuter medan du rör om. Därefter tillsätter vi haricots verts och fräser i några minuter till. Vi tillsätter zucchini och följer samma procedur. Vi täcker grytan och låter den sjuda.
Efter cirka 20 minuter häller vi på buljong, tillsätter tomatpuré och tomater, basilika och parmesanens skal. Smaka av med peppar och salt. Koka upp soppan, sänk värmen och låt den sjuda på låg värme i ytterligare cirka en halv timme. Ta bort soppan från värmen och ta bort parmesanens skal.
Sedan bryter vi ner spaghettin i den och låter dem koka i soppan i cirka 10 minuter.
Den hällda minestronesoppan dekoreras med riven parmesan i tallrikarna.
Ytterligare information om receptet Italiensk Minestronesoppa
Italiensk Minestronesoppa är en rik grönsaksrätt som traditionellt tillagas av olika sorters grönsaker, bönor och pasta. Denna rätt har sitt ursprung i Italien och varje region har sitt eget recept, vilket ger soppan en unik karaktär. De grundläggande ingredienserna är ofta tomater, morötter, selleri och lök, men variabiliteten av ingredienser är vad som gör minestrone så speciell. Soppan är inte bara läcker, utan även näringsrik, perfekt för att värma sig under de kallare dagarna.