Pasta med tomatsås, mozzarella och bacon.

Pasta kokar vi enligt instruktionerna och låter den sedan rinna av. Engelsk bacon skär vi i små bitar och steker i en panna med lite olja tills den får en krispig konsistens. Då…
Ingredienser du behöver
1 paket pastaskruvar
20 dkg engelsk bacon
1 större lök
1 burk skalade tomater
1 mozzarella
1 extra krämig gräddfil
färsk basilika
1 kryddnejlika
1 lagerblad
salt
socker
peppar
1 chilipeppar
Steg-för-steg instruktioner
Koka pastan enligt instruktionerna och låt dem sedan rinna av. Skär baconet i små bitar och stek det gyllenbrunt i en panna med lite olja. Tillsätt löken som skurits i strimlor och stek tills den får en gyllene färg. Blanda slutligen allt med pastan.
Lägg en hel burk tomater i en gryta, som antingen mixas eller hackas i små bitar. Tillsätt nejlikan, lagerbladet, chilin, gräddfilen och peppar. Låt sjuda på låg värme, rör om ibland, i 10 minuter.
När kryddorna har tagits bort, tillsätt den hackade basilikaan, smaka av med salt och socker och rör slutligen ner mozzarella skuren i små bitar. Blanda allt ordentligt. På en tallrik lägger vi blad av romansallad, häller över såsen och lägger till pastan.
Ytterligare information om receptet Pasta med tomatsås, mozzarella och bacon.
Pasta med tomatsås, mozzarella och bacon är en läcker rätt som kommer att glädja alla älskare av italiensk mat. Den saftiga tomatsåsen ger pastan en distinkt smak, medan den krämiga mozzarella säkerställer en perfekt textur. Baconet tillför rätten kryddighet och krispighet, vilket skapar en harmoni av smaker. Det här enkla men smakrika receptet passar perfekt till middag med familj eller vänner och är lätt att förbereda även på en vanlig dag. Servera med färsk basilika för en uppfriskande avslutning.