Italiensk tomatsoppa

Först pressar vi vitlöken och fräser den sedan lätt och kort i en panna med olivolja så att den inte blir bitter. När vi är klara tar vi bort vitlöken från oljan.
Ingredienser du behöver
olivolja
1 burk tomatsås
0,5 kub grönsaksbuljong
1 paket mozzarella
1 - 2 klyftor vitlök
1 burk steriliserade tomater
färsk basilika
3 nypor oregano
socker
malen svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Vi skär upp de förberedda urkramade tomaterna och lägger dem tillsammans med deras saft i den förberedda olivoljan. Vi steker tillsammans med en knippe skuren färsk basilika, som vi även kan ersätta med torkad. Vi gör detta i cirka 15 minuter.
Därefter tillsätter vi tomatpuré, buljong, oregano, efter smak socker och kryddar med peppar och salt. Vid behov fyller vi på med vatten. Vi låter detta koka en stund.
Soppan ska vara tjockare. Vi serverar med skuren mozzarella och rostad baguette dekorerad med ett basilikablad.
Ytterligare information om receptet Italiensk tomatsoppa
Den italienska tomatsoppan, känd som "Zuppa di pomodoro", är en populär rätt i det italienska köket. Dess förberedelse är enkel och snabb, och de huvudsakliga ingredienserna är färska tomater, lök, vitlök och basilika. Denna soppa serveras typiskt med bitar av krispigt bröd eller parmesan. Tack vare sin uppfriskande smak och doftande örter är den en idealisk val som en lätt förrätt eller huvudrätt som tillfredsställer matälskare över hela världen.