Jästa blåbärsbullar

Jästiga bärdumplings med blåbär har sina beundrare och motståndare. Vissa tycker att blåbärsdumplings inte är goda, eftersom de små bären efter kokning tappar och ändrar lite av sin smak. Vi tycker att när det är säsong, så ska man inte tveka utan bearbeta ingredienserna. Receptet på jästiga bärdumplings med blåbär är överraskande ganska enkelt - deg, fyllning och koka. När de hälls över smält smör och strös med keso, gör jästiga bärdumplings med blåbär underverk även med de största tuffingarna.
Ingredienser du behöver
400 g vetemjöl
2 dcl mjölk, efter behov även mer
3/4 paket jäst
3-4 matskedar florsocker
1 st ägg
Steg-för-steg instruktioner
Först förbered degen av ingredienserna. Den jäser i cirka en timme. Knåda sedan degen, kavla ut den till en cirka 1 centimeter tjock platta och forma rundlar med en större kopp. Lägg tillräckligt med frukt i dem och forma en klump. Låt dem jäsa i denna form i 10 minuter.
Lägg klumparna i kokande, saltat vatten och koka dem i cirka 12 minuter tills de flyter upp. Du vet att klumparna är färdiga om du sticker i dem med en tandpetare och degen inte fastnar på den.
Blåbärsklumpar serveras med smält smör och strödd med keso.
Ytterligare information om receptet Jästa blåbärsbullar
Jäst dumplings med blåbär är en populär traditionell tjeckisk maträtt. De är gjorda av ett fint jäst deg som är full av läckra, saftiga blåbär. Tillagningsprocessen inkluderar jäsning av degen, fyllning med färska blåbär och efterföljande kokning i kokande vatten. Dumplings serveras med socker och smält smör, ofta också med kvarg. Denna maträtt är populär inte bara på grund av sin söta smak, utan också för den nostalgiska påminnelsen om mormors kök. I varje tugg förenas den mjuka texturen av degen med den distinkta smaken av blåbär.