Påsklammet

I en skål blandar vi alla ingredienser tillsammans och arbetar dem till en slät deg. Under tiden smörar vi lammformen med smör och mjölar den. Sedan häller vi degen i den.
Ingredienser du behöver
3 st ägg
1 st vaniljsocker
1 kopp vetemjöl (halvfin)
2 matskedar rom
1 st bakpulver
1 kopp vetemjöl (fint)
1 kopp mjölk
1 kopp strösocker
efter behov rosiner
chokladglasyr
Steg-för-steg instruktioner
Vi lägger lammet i en förvärmd ugn vid 200°C och gräddar i cirka 45 minuter. Efter gräddningen tar vi försiktigt ut lammet ur formen.
Vi dekorerar enligt eget tycke, till exempel häller vi på chokladglasyr och gör ögon av russin.
Ytterligare information om receptet Påsklammet
Påsklamm är en traditionell tjeckisk dessert som grillas under påskhelgen. Denna kaka har formen av ett lamm, som symboliserar Kristus, och är oftast gjord av sockerkakssmet eller smet för biskopskaka. Traditionellt dekoreras den med florsocker och ibland även med färgglada sockerdekorationer. Vid familjefester serveras den som en söt avslutning som förhöjer glädjen av påsken. Denna rätt har också en stark emotionell och kulturell betydelse, som förena generationer vid festbordet.