Påsklammet

Påsklammet
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en skål blandar vi alla ingredienser tillsammans och arbetar dem till en slät deg. Under tiden smörar vi lammformen med smör och mjölar den. Sedan häller vi degen i den.

Ingredienser du behöver

3 st ägg
1 st vaniljsocker
1 kopp vetemjöl (halvfin)
2 matskedar rom
1 st bakpulver
1 kopp vetemjöl (fint)
1 kopp mjölk
1 kopp strösocker
efter behov rosiner
chokladglasyr

Steg-för-steg instruktioner

Vi lägger lammet i en förvärmd ugn vid 200°C och gräddar i cirka 45 minuter. Efter gräddningen tar vi försiktigt ut lammet ur formen.

Vi dekorerar enligt eget tycke, till exempel häller vi på chokladglasyr och gör ögon av russin.

Ytterligare information om receptet Påsklammet

Påsklamm är en traditionell tjeckisk dessert som grillas under påskhelgen. Denna kaka har formen av ett lamm, som symboliserar Kristus, och är oftast gjord av sockerkakssmet eller smet för biskopskaka. Traditionellt dekoreras den med florsocker och ibland även med färgglada sockerdekorationer. Vid familjefester serveras den som en söt avslutning som förhöjer glädjen av påsken. Denna rätt har också en stark emotionell och kulturell betydelse, som förena generationer vid festbordet.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Godis, Bakverk, För barn, Påsk
Tag: aptitretare

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Påsklammet.

Lägg till kommentar