Potatisdumplings

Potatisdumplings
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Potatisdumplingar, en populär sidrätt som serveras med kött eller grönsaker. (kål, spenat)

Ingredienser du behöver

2 koppar vetemjöl
salt
4 koppar potatis
1 st ägg

Steg-för-steg instruktioner

Vi kan också göra dem fyllda.

Först skrubbar vi potatisarna och kokar dem i saltat vatten.

Efter kokning rivs de medan de fortfarande är varma.

Vi tillsätter mjöl, ägg och saltar. Vi bearbetar degen noggrant. Vi formar 4 korvar.

I saltat, kokande vatten lägger vi korvarna och kokar i cirka 20–25 minuter.

Ytterligare information om receptet Potatisdumplings

Potatisdumplings är en traditionell tjeckisk rätt som är mycket populär. Huvudingredienserna är kokt och riven potatis, mjöl och ägg. Blandningen formas till avlånga eller runda dumplings och kokas i sjudande vatten. Potatisdumplings serveras ofta som tillbehör till kötträtter, som till exempel rostad anka eller fläskkött med kål. Om de görs med glutenfritt mjöl kan även personer med celiaki njuta av dem. De är smakrika och mättande, vilket gör dem till en idealisk maträtt för kalla dagar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska
Tag: tjeckiska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Potatisdumplings.

Lägg till kommentar