Mug dumplings

Mug dumplings
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Från äggen separerar vi äggulor och äggvitor efter att ha knäckt dem. Vi skär bröden i små tärningar. Vi vispar äggvitorna till ett fast skum.

Ingredienser du behöver

1 kopp mjölk
1 kopp grovt mjöl
2 st ägg
2 st frallor
1 tesked salt
efter behov olja för smörjning

Steg-för-steg instruktioner

Vi förbereder en skål, häller i en kopp mjöl, tillsätter en kopp mjölk, äggulor och salt. Vi rör ordentligt om och tillsätter skurna bullar. I den beredda degen blandar vi i vispad äggvita.

Vi förbereder 4 koppar, som vi smörjer med olja och fyller till 3/4. Vi placerar dem i en kastrull med vatten så att kopparna är nedsänkta till knappt hälften. Vi täcker kastrullen och kokar i 30-35 minuter. Vi tar ut kopparna och låter dem svalna en stund, vänder dem och kan skära.

Dumplarna är utmärkta som tillbehör till vilken sås som helst.

Ytterligare information om receptet Mug dumplings

Kopplade knölar är en populär traditionell rätt inom det tjeckiska köket. Detta enkla recept möjliggör snabb tillagning av luftiga knölar, som passar utmärkt som tillbehör till såser, kött eller gulasch. Förberedelsen av kopplade knölar innebär att blanda ingredienser som mjöl, jäst, mjölk och ägg, som sedan kokas i vatten. Tack vare sin variation kan de smaksättas med örter eller serveras med olika såser, vilket gör dem till ett populärt val på tjeckiska bord.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Sidrätter, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Mug dumplings.

Lägg till kommentar