Mug dumplings

Från äggen separerar vi äggulor och äggvitor efter att ha knäckt dem. Vi skär bröden i små tärningar. Vi vispar äggvitorna till ett fast skum.
Ingredienser du behöver
1 kopp mjölk
1 kopp grovt mjöl
2 st ägg
2 st frallor
1 tesked salt
efter behov olja för smörjning
Steg-för-steg instruktioner
Vi förbereder en skål, häller i en kopp mjöl, tillsätter en kopp mjölk, äggulor och salt. Vi rör ordentligt om och tillsätter skurna bullar. I den beredda degen blandar vi i vispad äggvita.
Vi förbereder 4 koppar, som vi smörjer med olja och fyller till 3/4. Vi placerar dem i en kastrull med vatten så att kopparna är nedsänkta till knappt hälften. Vi täcker kastrullen och kokar i 30-35 minuter. Vi tar ut kopparna och låter dem svalna en stund, vänder dem och kan skära.
Dumplarna är utmärkta som tillbehör till vilken sås som helst.
Ytterligare information om receptet Mug dumplings
Kopplade knölar är en populär traditionell rätt inom det tjeckiska köket. Detta enkla recept möjliggör snabb tillagning av luftiga knölar, som passar utmärkt som tillbehör till såser, kött eller gulasch. Förberedelsen av kopplade knölar innebär att blanda ingredienser som mjöl, jäst, mjölk och ägg, som sedan kokas i vatten. Tack vare sin variation kan de smaksättas med örter eller serveras med olika såser, vilket gör dem till ett populärt val på tjeckiska bord.