Jordgubbssmet med keso

Jordgubbssmet med keso
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi tvättar jordgubbarna och skär dem i bitar. De återstående ingredienserna till fyllningen blandar vi väl i en skål. Smuldegen förbereder vi också snabbt, det räcker med att bearbeta den en stund.

Ingredienser du behöver

Deg
150 g yoghurt
100 ml mjölk
120 g olja
120 g socker
2 ägg
250 g speltmjöl
5 g bakpulver
2 g bikarbonat

Fyllning
250 g färska jordgubbar
250 g färskost
20 g socker
20 g majsstärkelse
10 ml rom

Smuldeg
30 g smör
30 g mjöl
25 g socker
kanel efter smak

Steg-för-steg instruktioner

Vi tvättar jordgubbarna och skär dem i små bitar. Vi blandar noggrant alla andra ingredienser till fyllningen i en skål. Vi förbereder crumb snabbt genom att kort sammanfoga smöret, mjölet, sockret och kanelen. Vi ställer ugnen på 180°C och klär en plåt som mäter 20x30 cm med bakpapper.

I en skål blandar vi noggrant alla flytande ingredienser, inklusive socker, och siktar sedan mjölet, bakpulvret och natron i blandningen. Vi häller den färdiga smeten på plåten, tillsätter fyllningen med en sked, och strör över jordgubbarna och crumb.

Vi gräddade i 20 minuter, sedan sänkte vi temperaturen till 160°C och gräddade ytterligare 20 minuter.

Ytterligare information om receptet Jordgubbssmet med keso

Jordgubbskaka med färskost är en läcker dessert som förenar den söta smaken av mogna jordgubbar med den krämiga mjukheten av färskost. Denna populära tjeckiska delikatess tillagas ofta som en snabb kaka, perfekt för sommardagar. Kombinationen av luftig deg med bitar av färska jordgubbar och färskost skapar en uppfriskande smakupplevelse. Kakan passar utmärkt som dessert till eftermiddagste eller som en söt avslutning på en familjelunch. Den utmärker sig inte bara i smaken, utan även i den starka färgen och doftar underbart i hela köket.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (26 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, hálbi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, dessertat, njálggis, geassereseptat, šaddobihtát, bubble

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Jordgubbssmet med keso.

Lägg till kommentar