Rabarber-jordgubbspaj med smuldeg

Rabarber-jordgubbspaj med smuldeg
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 1

Rabarber och jordgubbar dyker upp i övergången mellan vår och sommar. Båda dessa ingredienser kan du använda för att skapa en utmärkt paj. Kombinationen…

Ingredienser du behöver

250 g rabarber
250 g jordgubbar
50 g socker
Deg
125 g smör
150 g vetemjöl
75 g Solamyl
125 g strösocker
1 vaniljsocker
4 ägg
1/2 bakpulver
Smuldeg
100 g vetemjöl
50 g strösocker
60 g smör

Steg-för-steg instruktioner

Rabarberna skalas och skärs i bitar som är ungefär 1 cm breda. Jordgubbarna tvättas och delas i halvor eller kvartar beroende på deras storlek. I en stor skål blandar vi allt och strör över 50 g socker.

I en annan skål blandar vi vetemjöl, potatismjöl, socker, vaniljsocker, ägg, bakpulver och smör. Dessa ingredienser blandas noggrant och därefter fördelas degen jämnt över en plåt som täckts med bakplåtspapper.

Degen strös över den söta rabarbern med jordgubbar.

Av en blandning av strösocker, grovt mjöl och mjukt smör gör vi en smuldeg genom att smula den i händerna, och vi strör smulet över rabarber- och jordgubbslagret.

Vi sätter det i ugnen som har förvärmts till 180 °C och gräddar i cirka 30 till 40 minuter.

Ytterligare information om receptet Rabarber-jordgubbspaj med smuldeg

Rabarber-jordgubbspaj med smuldeg är en uppfriskande och läcker efterrätt som förenar den syrliga smaken av rabarber med sötman av jordgubbar. Denna paj är det perfekta valet för våren och sommaren när jordgubbar och rabarber är i säsong. Det spröda degen täcks av ett rikt lager av frukt och beströs med krispig smuldeg som ger pajen den perfekta texturen. Servera varm med vispgrädde eller vaniljglass för en oförglömlig gastronomisk upplevelse.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (30 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: frukt, álki, johtil, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, čeahkka, álki, čoarbbealli, dessertat, njálggis, geassereseptat, mánáidfeasta, rabarbra, søt ja surgat, feasttat ja ávvudeamit, šaddanbeaivi, šaddobihtát, bubble, jordbær

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Rabarber-jordgubbspaj med smuldeg.

Lägg till kommentar