Julgodis - spröda vaniljhorn

Julgodis - spröda vaniljhorn
Förberedelsetid: 80 minuter
Tillagningstid: 12 minuter
Portioner: 1

Vem skulle inte känna igen dessa småkakor med doft av vanilj och som lockar med nötter? Vaniljkrogar hör till de mest populära julkakorna och har sin plats på festbordet...

Ingredienser du behöver

340 g smör
100 g florsocker
420 g vetemjöl
160 g malda valnötter
1 nypa salt
För panering
florsocker
vaniljsocker

Steg-för-steg instruktioner

Vi klär plåten med bakpapper.

Vi blandar alla ingredienser på en bänk och knådar en fast deg som vi helst låter vila kallt över natten.

Vi formar små horn av degen, placerar dem på plåten och gräddar i en förvärmd ugn på 180 °C.

De fortfarande varma hornet rullas i en blandning av florsocker och vaniljsocker.

Ytterligare information om receptet Julgodis - spröda vaniljhorn

Julgodis, som de spröda vaniljbullarna, är en traditionell symbol för den festliga atmosfären. Dessa delikata bakverk kännetecknas av sin milda, smöriga smak och typiska form av små bullar. Förberedelsen av de spröda bullarna inkluderar mald vaniljsocker, fint mjöl och valnötter, som ger en oöverträffad smak. Puder socker gör dem till en populär godsak på julborden. Deras sprödhet och doften av vanilj skapar den rätta julstämningen och glädjen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (199 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Konfektyr
Tag: godis, álki, čeahkka, álki, čoarbbealli, juovllat, muorjjit, čoarbbealli, heajat, vaniljarullat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Julgodis - spröda vaniljhorn.

Lägg till kommentar