Bikupor.

Vi maler kexen och blandar dem med kakao, smör, socker och rom. Av detta gör vi en slät deg, basen för bihål. Vi slår in det i något så att degen inte torkar ut och lägger det i kylskåpet i cirka en timme (kan vara längre).
Ingredienser du behöver
1 paket savoiardi
florsocker till pensling
fyllning 1 st äggula
1 msk kondenserad mjölk
100 g smör
80 g florsocker
2 msk rom
deg 4 msk rom
3 msk kakao
2 msk vatten
200 g malda savoiardi
80 g smör
180 g florsocker
Steg-för-steg instruktioner
Av den degen formar vi en lång rulle och delar den i lika delar. Av dessa gör vi bollar som vi pressar in i formar som är täckta med florsocker.
Därefter fyller vi dem med grädden som vi förberett genom att vispa ihop ingredienserna. Slutligen lägger vi på en sockerkaka och vänder ut dem från formen.
Vi kan servera dem omedelbart. Förvara i kylen.
Ytterligare information om receptet Bikupor.
Biupu är populära sötsaker som glädjer både barn och vuxna. Dessa krispiga salta bitar är gjorda av ett sprött deg som grillas i en form som påminner om bikupor. De är vanligtvis fyllda med en läcker honungskräm eller nougat, vilket ger biupu en unik smak. Tack vare deras behagliga textur och söta smak är de perfekta inte bara som efterrätt, utan också som ett tilltugg till kaffe eller te. Biupu är ett utmärkt val för olika firanden och familjesammankomster.