Utmärkt paprika kyckling

Utmärkt paprika kyckling
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Rensad och smakligt kryddad kyckling lägger vi i vatten för att koka. När kycklingen har blivit mjuk tar vi ut den, låter den svalna och plockar sedan köttet av benet. Buljongen silas och ställs åt sidan.

Ingredienser du behöver

1 msk söt paprika
2 msk vispgrädde
1 msk het paprika
1 kg kyckling
1 st lök
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
4 msk olja

Steg-för-steg instruktioner

I en gryta värmer vi upp olja där vi lätt bryner finhackad lök tills den blir gyllene. Vi strör i både stark och söt paprika, fräser kort och häller på buljong. På så sätt får vi upp det i koka och låter koka i ca 5 minuter. Om vi vill ha såsen tjockare blandar vi lite vatten med mjöl och häller i såsen. Vi gör den tjockare med grädde och tillsätter slutligen de avskurna bitarna av kyckling och låter sjuda.

Den färdiga maträtten serveras med brödknyten eller pasta.

Ytterligare information om receptet Utmärkt paprika kyckling

Utsökt paprika kyckling är en populär tjeckisk rätt som gläder varje matälskare. Denna läckra rätt tillagas av mör kycklingkött som sjuds i en gräddsås med paprika och lök. Resultatet är en krämig och aromatisk sås som passar utmärkt till knödel eller ris. Paprika kyckling är inte bara god, utan också enkel att tillaga, perfekt för en familjelunch eller middag. Denna delikatess sviker aldrig och är en symbol för tjeckisk matlagning.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Kött av fjäderfä, Huvudrätt, Såser
Tag: tjeckiska köket, Sås

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Utmärkt paprika kyckling.

Lägg till kommentar