Kesobröd

Kesobröd
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Recept på snabba kesobullar som passar både till mellanmål och för oväntat besök.

Ingredienser du behöver

250 g vetemjöl
2 st ägg
250 g keso
1 glas mjölk
1 st bakpulver
till panering florsocker
efter behov olja till stekning
1 nypa salt
1 msk rom

Steg-för-steg instruktioner

I en skål lägger vi mjölet med bakpulvret, keso, ägget, en nypa salt, rom och mjölk. Rör om ordentligt.

Från degen skär vi ut bollar med en sked och lägger dem i het olja för att fritera gyllenbruna.

De fortfarande varma kesobollarna rullas i socker och kan sedan serveras.

Ytterligare information om receptet Kesobröd

Kesogubbar är en populär söt bakverk som vinner hjärtan hos många sötsugna. Denna läckra efterrätt kännetecknas av en mjuk och saftig deg som görs av kvarg, mjöl och andra ingredienser. Gubbarna är ofta fyllda med sylt, nutella eller vallmo och pudras med socker. De är perfekta till eftermiddagste eller som ett sött mellanmål. Att baka kesogubbar är ett utmärkt sätt att njuta av stunder i köket med familj och vänner, och att ta med sig en bit hemlagad njutning till bordet.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kesobröd.

Lägg till kommentar