Kesobröd

Recept på snabba kesobullar som passar både till mellanmål och för oväntat besök.
Ingredienser du behöver
250 g vetemjöl
2 st ägg
250 g keso
1 glas mjölk
1 st bakpulver
till panering florsocker
efter behov olja till stekning
1 nypa salt
1 msk rom
Steg-för-steg instruktioner
I en skål lägger vi mjölet med bakpulvret, keso, ägget, en nypa salt, rom och mjölk. Rör om ordentligt.
Från degen skär vi ut bollar med en sked och lägger dem i het olja för att fritera gyllenbruna.
De fortfarande varma kesobollarna rullas i socker och kan sedan serveras.
Ytterligare information om receptet Kesobröd
Kesogubbar är en populär söt bakverk som vinner hjärtan hos många sötsugna. Denna läckra efterrätt kännetecknas av en mjuk och saftig deg som görs av kvarg, mjöl och andra ingredienser. Gubbarna är ofta fyllda med sylt, nutella eller vallmo och pudras med socker. De är perfekta till eftermiddagste eller som ett sött mellanmål. Att baka kesogubbar är ett utmärkt sätt att njuta av stunder i köket med familj och vänner, och att ta med sig en bit hemlagad njutning till bordet.