Kexbotten

Kexbotten
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi siktar mjölet och blandar det med bakpulver. Vi separerar äggulorna och lägger dem i en skål med socker och varmt vatten. Vi vispar till ett skum, som vi sedan försiktigt blandar med mjölet och den vispade äggvitan.

Ingredienser du behöver

10 matskedar vetemjöl
10 matskedar socker
10 matskedar varmt vatten
1 tesked bakpulver
5 st ägg
efter behov fett för smörjning

Steg-för-steg instruktioner

Så här beredd smet häller vi i en smord form och gräddar den gyllene.

Den färdiga bottnen dekorerar vi efter egen smak.

Ytterligare information om receptet Kexbotten

Sockerkaksbotten är en lätt och luftig bas för olika typer av tårtor och desserter. Den är gjord av enkla ingredienser som ägg, socker och mjöl. Vid bakning skapas en fin struktur som perfekt suger upp olika fyllningar och krämer. Sockerkaksbotten är populär på grund av sin lätthet och mångsidighet – den kan kombineras med frukt, choklad eller nötter. Den är också populär för sin enkla tillagning, och därför kan även nybörjare inom bakning klara av att baka den. Detta grundrecept är ofta en del av firanden och familjesammankomster.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Konfektyr, Godis
Tag: tjeckiska köket, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kexbotten.

Lägg till kommentar