Nötklöver

Nötklöver
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Snabbt godis.

Ingredienser du behöver

till dekoration hasselnötter
efter behov fett för smörjning
deg 150 g malda nötter
2 matskedar ströbröd
1 st ägg
150 g socker

Steg-för-steg instruktioner

Ströbrödet blandas med socker, ägg och nötter. Vi knådar en deg. Den får stå i kylskåpet i cirka en halvtimme.

Efter att vi tagit ut den river vi av små bitar som vi formar till bollar. Dessa förenar vi tre och tre och lägger en hasselnöt i mitten av varje.

Vi lägger dem på en smord plåt och sätter in dem i ugnen som är förvärmd till 150°C.

Vi tar ut klöverbollarna, låter dem svalna och kan genast servera.

Ytterligare information om receptet Nötklöver

Nötkorn är en traditionell tjeckisk godis som gläder nöt- och godisälskare. Dessa läckra bitar består av finmalda nötter som är förenade med söt kräm och formade till små klöver. Nötkorn är vanligtvis täckta med choklad, vilket ger dem en perfekt söt-salt kombination. De är populära på festliga bord såväl som presenter vid olika tillfällen. Varje bit är en verklig njutning för smaklökarna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker, Konfektyr, Bakverk, För barn, Julrätt
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Nötklöver.

Lägg till kommentar