Klassisk paprika kyckling

Om du vill ha ett enkelt recept på paprika kyckling, prova just detta.
Ingredienser du behöver
4 portioner kyckling
1 st lök
40 g vetemjöl
50 g smör
2 dl grädde (12%)
mald söt paprika
efter smak salt
Steg-för-steg instruktioner
Kycklingen rensas och delas upp. Löken skalas och tärnas. I smör fräser vi löken, och när den blir gyllene blandar vi i paprikan. Efter att det fräst häller vi i lite vatten, tillsätter de saltade kycklingbitarna och låter det sjuda under lock. Vid sjudning tillsätter vi vatten efter behov.
De mjuka kycklingbitarna tas ut, såsen förtjockas med en ljus redning (som vi har förberett av mjöl och smör), vispas ihop och kokas i minst 20 minuter till en tjockare sås. Vi häller i grädden, låter det koka upp, och saltar. Såsen hälls över kycklingbitarna och värms upp.
Klassisk kycklingpaprika serveras med pasta, ris eller brödknyten.
Ytterligare information om receptet Klassisk paprika kyckling
Klassisk paprika kyckling är en traditionell tjeckisk rätt som många har kommit att älska. Denna maträtt tillagas av kycklingkött som skärs i bitar och serveras i en fin, krämig sås av paprika och grädde. Berikad med andra ingredienser som lök och kryddor blir den en oemotståndlig gastronomisk upplevelse. Den serveras oftast med dumplings eller pasta, vilket ger rätten en speciell touch. Paprika kyckling är det perfekta valet för en familjelunch eller middag som kommer att glädja alla älskare av hemgjord mat.