Kycklingbröst med grönsaker och couscous

I pannan värmer vi olja och snabbt steker kött skuret i bitar. Vi saltar och tillsätter nymalen peppar. Löken hackar vi fint,…
Ingredienser du behöver
1 msk olja
120 g kycklingbröst
1/4 st lök
1 medelstor morot
1 selleristjälk
60 g fullkorns couscous
salt
nymalen peppar
grönsaksbuljong Gemusebruhe från DM
1 msk hackad gräslök
Steg-för-steg instruktioner
I en panna värmer vi oljan och steker köttet, skuret i tunna bitar, på hög värme. Vi kryddar med salt och ny malen peppar.
Löken hackas fint, moroten skärs i ringar och sellerin skärs i skivor längs fibrerna. Löken blandas sedan med köttet i pannan och steks kort tillsammans.
Vi tillsätter mer grönsaker, häller på en liten mängd vatten och låter det puttra tillsammans i ungefär 15 minuter.
Kuskus läggs i en mugg, vi saltar det, tillsätter kryddor och rör om. Sedan häller vi på dubbelt så mycket varmt vatten och låter det svälla.
Köttet som ångkokts blandas med kuskusen, vi smakar av och serverar det strött med hackad gräslök.
Ytterligare information om receptet Kycklingbröst med grönsaker och couscous
Kycklingbröst med grönsaker och couscous är en balanserad och god maträtt som kommer att glädja varje älskare av hälsosam kost. Saftiga kycklingbröst är utmärkta smaksatta med örter och kryddor, medan färgglada grönsaker ger rätten friskhet och vitaminer. Couscous, som en mild tillbehör, absorberar alla smaker perfekt och ger näringsvärde till maträtten. Denna rätt är idealisk både för en snabb middag och för en festlig lunch, eftersom den är lätt att förbereda och ser verkligen aptitlig ut på tallriken.