Klassisk potatisplätt

Potatisarna tvättas noggrant, skalas och riven. Vi häller bort överflödigt vatten. Vitlöken skalas och pressas. Sedan tillsätter vi mjölk och rör om ordentligt.
Ingredienser du behöver
6 större potatisar
2 vitlöksklyftor
200 g majsstärkelse
2 ägg
vegetabilisk olja
4 matskedar mjölk
3 teskedar oregano
malen peppar
salt
Steg-för-steg instruktioner
Potatisarna tvättas noggrant, skalas och rivas. Överskottsvattnet tas bort genom avrinning. Vitlöken skalas och pressas. Sedan tillsätter vi mjölken och allt blandas väl.
Till sist tillsätter vi stärkelse (vi kan också använda vetemjöl, vilket jag gör på grund av glutenfri diet), ägg, oregano, salt, peppar och blandar ordentligt.
I en panna eller plättlagg värmer vi olja, därefter lägger vi smeten med en sked och steker potatisplättarna snabbt från båda sidor tills de blir gyllene. De är goda själva eller som tillbehör.
Ytterligare information om receptet Klassisk potatisplätt
Klassisk raggmunk är en populär tjeckisk rätt som traditionellt tillagas av rivna potatisar, mjöl och ägg. I vissa varianter tillsätts även örter, vitlök eller annan grönsaker i smeten. Denna rätt steks vanligtvis i panna tills den blir gyllenbrun och serveras varm, ofta med surkål eller som tillbehör till kött. Raggmunk är populär både på landsbygden och i städer och tillhör de älskade delikatesserna i det tjeckiska köket.