Spenatficka
Först låter jag paketet med spenat tina och sedan häller jag av det överflödiga vattnet. Därefter tillsätter jag alla andra ingredienser i skålen och förbereder degen. Det bör…
Ingredienser du behöver
1 fryst spenatpuré
1 ägg
6 medelstora vitlöksklyftor
1 större lök
ca 2 matskedar mjölk
5 matskedar vetemjöl
1 stor potatis, grovriven
salt
peppar
oregano
ströbröd efter behov för att tjockna
hårdmogna ost
ketchup
Steg-för-steg instruktioner
Först låter jag paketet med spenat tina och häller av överflödigt vatten. Sedan lägger jag resten av ingredienserna i en bunke och rör ihop en smet som ska ha en konsistens liknande den till potatisplättar. Om smeten är för tjock späder jag den med lite mjölk. Jag steker plättarna på båda sidor, av denna mängd blir det 4 till 5 stora bitar. När ena sidan av plätten är gyllenbrun vänder jag den, strör riven ost på den färdiga sidan och droppar över ketchup. Jag steker även den andra sidan och efter att ha tagit bort dem viker jag dem på mitten.
Om vi inte äter vegetariskt och vill ha en rikare och mer kostsam lunch kan vi fylla spenatfickan med olika köttfyllningar, det smakar även utmärkt med kycklinglever. Som tillbehör serverar vi kokta potatisar.
Ytterligare information om receptet Spenatficka
Spinatficka är en läcker maträtt som tilltalar alla älskare av gröna rätter. Denna rätt består vanligtvis av en krispig deg fylld med fint bearbetad spenat, ofta kompletterad med mjukost eller örter. Det är ett utmärkt val för vegetarianer och har utmärkta näringsvärden, rika på vitaminer och mineraler. Spinatficka serveras ofta som huvudrätt eller som en smakrik snack, idealisk för olika tillfällen.
Tomáš Rohlena