Kottbullar med brynza

Kottbullar med brynza
Förberedelsetid: 40 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Portioner: 1

I Slovakien är halušky med bryndza väldigt populära. Men det betyder inte att vi inte kan laga dem här i Tjeckien också. Halušky med bryndza är enkla och...

Ingredienser du behöver

800 g råa potatisar
250 g vetemjöl
1 ägg
250 g bryndza
250 g gräddfil
150 g rökt bacon
1 knippe kruspersilja
salt

Steg-för-steg instruktioner

Vi rivnar råa potatisar fint och blandar dem med mjöl, ägg och salt.

Degen bör ha en medelhård konsistens (den får inte vara rinnig) så att det är lätt att pressa den genom en sikt för klimp.

Klimparna läggs i kokande saltat vatten och blandas försiktigt ibland. Så snart de flyter upp till ytan är de klara. Vi silar dem genast och blandar med gräddfil och smulad fårost.

Baconet skärs i små tärningar och steks gyllene i en panna. Klimpen serveras med bacon och hackad krusbladig persilja som topping.

Ytterligare information om receptet Kottbullar med brynza

Gnocchi med brynza är en traditionell slovenisk maträtt som har vunnit hjärtan hos många matälskare. Denna delikatess består av mjuka potatisgnocchi, kallade halušky, som serveras med brynza - en saltt, fårost. Maträtten kompletteras ofta med bacon eller lök, vilket ger den en utmärkt smak. Gnocchi med brynza är en typisk del av den slovenska köket och en idealisk rätt för dem som vill smaka den autentiska smaken av Slovakien.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (50 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Grönsaker
Tag: málesteapmi, beaivemális, álki, johtil, dábálaš beaivi, mállásat, álki, slovákia, potehtaborramušat, steike

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kottbullar med brynza.

Lägg till kommentar