Kottbullar med brynza

I Slovakien är halušky med bryndza väldigt populära. Men det betyder inte att vi inte kan laga dem här i Tjeckien också. Halušky med bryndza är enkla och...
Ingredienser du behöver
800 g råa potatisar
250 g vetemjöl
1 ägg
250 g bryndza
250 g gräddfil
150 g rökt bacon
1 knippe kruspersilja
salt
Steg-för-steg instruktioner
Vi rivnar råa potatisar fint och blandar dem med mjöl, ägg och salt.
Degen bör ha en medelhård konsistens (den får inte vara rinnig) så att det är lätt att pressa den genom en sikt för klimp.
Klimparna läggs i kokande saltat vatten och blandas försiktigt ibland. Så snart de flyter upp till ytan är de klara. Vi silar dem genast och blandar med gräddfil och smulad fårost.
Baconet skärs i små tärningar och steks gyllene i en panna. Klimpen serveras med bacon och hackad krusbladig persilja som topping.
Ytterligare information om receptet Kottbullar med brynza
Gnocchi med brynza är en traditionell slovenisk maträtt som har vunnit hjärtan hos många matälskare. Denna delikatess består av mjuka potatisgnocchi, kallade halušky, som serveras med brynza - en saltt, fårost. Maträtten kompletteras ofta med bacon eller lök, vilket ger den en utmärkt smak. Gnocchi med brynza är en typisk del av den slovenska köket och en idealisk rätt för dem som vill smaka den autentiska smaken av Slovakien.