Köttkind i senap

Vi skal skala löken och skära den i större bitar. Vi skär köttet i skivor eller bitar. I den uppvärmda oljan steker vi köttet med löken och tillsätter sedan salt.
Ingredienser du behöver
300 g nötköttskött
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
2 matskedar solrosolja
1 tesked fullfeta senap
salt
100 ml vatten
1-2 teskedar grov senap
2 teskedar söt ketchup
2 teskedar majsstärkelse
1 tesked soja sås
Steg-för-steg instruktioner
Skala löken och hacka den grovt. Skär köttet i skivor eller bitar. Fräs köttet med löken i het olja och tillsätt sedan salt.
Tillsätt vatten, vitlök och fullfet senap. Rör om då och då och späd med vätska tills köttet blir mört.
Blanda grov senap, ketchup, majsstärkelse och soja i kallt vatten. Tillsätt denna blandning till köttet och koka kort. Servera med kokt pasta.
Ytterligare information om receptet Köttkind i senap
Senapsbiff är en utmärkt tjeckisk rätt som gläder kött- och smakälskare. Biffen, som kokas långsamt tills den är mjuk, berikas med en stark senap som ger den en unik kryddig ton. Detta recept inkluderar ofta aromatiska grönsaker som morot och lök, samt örter som framhäver rätten smak. Den serveras oftast med dumplingar eller potatis som suveränt absorberar såsen. Senapsbiff är det perfekta valet för en familjesammankomst eller söndagslunch.