Köttfärsrulle fylld med pannkakor

Vi förbereder nötkött och gör pannkakor. I mjölken tillsätter vi ett ägg och successivt häller vi i mjölet sked för sked och rör om. Vi får inte tillsätta allt mjöl på en gång,…
Ingredienser du behöver
250 g nötkött för rullader
senap för pensling
salt
nybryggd peppar
paprika
skivor Mortadella
Till pannkakorna
100 ml söt mjölk
1 ägg
5 matskedar vetemjöl
1/4 tesked salt
För penslingen
1 stor sked smör
1 liten tesked honung
1 liten tesked senap
Till såsen
en klick smör
150 ml grädde
inlagd grön peppar
1 tesked senap
några droppar citronjuice
Steg-för-steg instruktioner
Vi förbereder malet nötkött och gör pannkakor. Vi tillsätter ett ägg till mjölken och ökar gradvis mängden mjöl, sked för sked. Lägg inte i allt mjöl på en gång, eftersom degen beror på storleken på ägget. Vi saltar degen, värmer två matskedar olja i pannan och steker två pannkakor, vi hade två stora och en liten. Vi lägger pannkakorna åt sidan.
Köttet saltas, kryddas, strös med paprikapulver och smetas med senap. På ytan lägger vi skivor av mortadella.
De avsvalnade pannkakorna läggs på skivor av mortadella, vi rullar in dem ordentligt och lägger dem på en bit kött.
Rullen rullas, kanterna säkras med nålar och sedan lindas den med livsmedelssnöre, eller efter eget sätt. Jag använde silikonband.
I pannan där vi stekte pannkakorna, breder vi ut en sked olja, låter den värmas och steker rullen ordentligt på alla sidor tills den får en brun färg.
Den stekta rullen saltas lätt, kryddas och flyttas till en ugnsform.
Vi blandar mjukt smör med en sked honung och senap.
Hela ytan av rullen smetas med denna blandning.
Vi häver lite varmt vatten över rullen, täcker den med aluminiumfolie och sätter in den i den förvärmda ugnen. Vi bakar i cirka 60 minuter, och om det behövs, häller vi på varmt vatten. Efter en timme tar vi bort folien och låter rullen gratineras i cirka 20 minuter.
Vi tar rullen och häller sausen i en kastrull. Vi tillsätter en tesked smör, lite senap och en stor sked inlagd grönpeppar med vätska.
Vi rör ner en måttlig tesked vetemjöl i grädden och häller det sedan i såsen. Vi låter allt koka ordentligt. Såsen bör ha en glänsande och krämig konsistens.
Till sist kan vi smaka av med malda kryddor, salt och citronsaft.
Rullen skärs i tjockare skivor och serveras täckt med såsen.
Ytterligare information om receptet Köttfärsrulle fylld med pannkakor
Oxrullad fylld med pannkakor är en delikatess som förenar två populära traditioner inom tjeckisk matlagning. Mjukt oxkött är noggrant utkavlat och fyllt med tunna pannkakor, som kan smaksättas med grönsaker, svamp eller ost. Efter gräddning skärs rulladen i vackra skivor som är saftiga och fulla av smak. Denna rätt serveras ofta med potatis- eller pepparrotssallad, vilket ger måltiden en krispig kontrast. Oxrullad fylld med pannkakor är ett idealiskt val för festliga bord såväl som familjemiddagar.