Köttfärsrulle fylld med pannkakor

Köttfärsrulle fylld med pannkakor
Förberedelsetid: 90 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 3

Vi förbereder nötkött och gör pannkakor. I mjölken tillsätter vi ett ägg och successivt häller vi i mjölet sked för sked och rör om. Vi får inte tillsätta allt mjöl på en gång,…

Ingredienser du behöver

250 g nötkött för rullader
senap för pensling
salt
nybryggd peppar
paprika
skivor Mortadella

Till pannkakorna
100 ml söt mjölk
1 ägg
5 matskedar vetemjöl
1/4 tesked salt

För penslingen
1 stor sked smör
1 liten tesked honung
1 liten tesked senap

Till såsen
en klick smör
150 ml grädde
inlagd grön peppar
1 tesked senap
några droppar citronjuice

Steg-för-steg instruktioner

Vi förbereder malet nötkött och gör pannkakor. Vi tillsätter ett ägg till mjölken och ökar gradvis mängden mjöl, sked för sked. Lägg inte i allt mjöl på en gång, eftersom degen beror på storleken på ägget. Vi saltar degen, värmer två matskedar olja i pannan och steker två pannkakor, vi hade två stora och en liten. Vi lägger pannkakorna åt sidan.

Köttet saltas, kryddas, strös med paprikapulver och smetas med senap. På ytan lägger vi skivor av mortadella.

De avsvalnade pannkakorna läggs på skivor av mortadella, vi rullar in dem ordentligt och lägger dem på en bit kött.

Rullen rullas, kanterna säkras med nålar och sedan lindas den med livsmedelssnöre, eller efter eget sätt. Jag använde silikonband.

I pannan där vi stekte pannkakorna, breder vi ut en sked olja, låter den värmas och steker rullen ordentligt på alla sidor tills den får en brun färg.

Den stekta rullen saltas lätt, kryddas och flyttas till en ugnsform.

Vi blandar mjukt smör med en sked honung och senap.

Hela ytan av rullen smetas med denna blandning.

Vi häver lite varmt vatten över rullen, täcker den med aluminiumfolie och sätter in den i den förvärmda ugnen. Vi bakar i cirka 60 minuter, och om det behövs, häller vi på varmt vatten. Efter en timme tar vi bort folien och låter rullen gratineras i cirka 20 minuter.

Vi tar rullen och häller sausen i en kastrull. Vi tillsätter en tesked smör, lite senap och en stor sked inlagd grönpeppar med vätska.

Vi rör ner en måttlig tesked vetemjöl i grädden och häller det sedan i såsen. Vi låter allt koka ordentligt. Såsen bör ha en glänsande och krämig konsistens.

Till sist kan vi smaka av med malda kryddor, salt och citronsaft.

Rullen skärs i tjockare skivor och serveras täckt med såsen.

Ytterligare information om receptet Köttfärsrulle fylld med pannkakor

Oxrullad fylld med pannkakor är en delikatess som förenar två populära traditioner inom tjeckisk matlagning. Mjukt oxkött är noggrant utkavlat och fyllt med tunna pannkakor, som kan smaksättas med grönsaker, svamp eller ost. Efter gräddning skärs rulladen i vackra skivor som är saftiga och fulla av smak. Denna rätt serveras ofta med potatis- eller pepparrotssallad, vilket ger måltiden en krispig kontrast. Oxrullad fylld med pannkakor är ett idealiskt val för festliga bord såväl som familjemiddagar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.9/5 (44 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Nötkött
Tag: nötkött, steike, beaivemális, friddjabeaivi / sotnabeaivi, suola, čeahkka, čoarbbealli, steike, gáibideaddji, gáibideaddji

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Köttfärsrulle fylld med pannkakor.

Lägg till kommentar