Krämig risotto med champinjoner och parmesan

Vi hackar löken fint, baconet i små tärningar och champinjonerna i tunna skivor. I en teflongryta eller djup stekpanna lägger vi hälften av smörkuberna och tillsätter…
Ingredienser du behöver
1,5 l grönsaksbuljong
500 g champinjoner
400 g ris (4 påsar)
180 g parmesan
200 g baconskivor i ett stycke
1 lök
en näve persilja (blast)
en fjärdedel av en buljongtärning (60-70 g)
Steg-för-steg instruktioner
Lök hackas fint, bacon skärs i tärningar och champinjoner i skivor.
I en teflongryta eller djup stekpanna lägger vi i hälften av smöret, tillsätter löken med bacon och fräser i 5 minuter. Sedan tillsätter vi champinjonerna och fräser ytterligare 3 minuter. Därefter häller vi i riset och fräser det snabbt i ungefär 1 minut.
Från buljongen som förberetts i en annan kastrull tillsätter vi en slev till riset. Vi rör om hela tiden tills vätskan är helt absorberad, och sedan tillsätter vi en till slev och fortsätter så tills riset är al dente. Hela processen tar ungefär 30 minuter och vi använder nästan hela buljongen. Det är viktigt att hela tiden röra om!
När riset är mjukt, tar vi bort det från värmen och tillsätter det resterande smöret, riven parmesan och hackad persilja. Servera toppad med parmesan.
Ytterligare information om receptet Krämig risotto med champinjoner och parmesan
Krämig risotto med champinjoner och parmesan är en läcker rätt som glädjer alla älskare av italiensk mat. Huvudingredienserna är kvalitets arborio-ris, färska champinjoner och rik parmesan som ger risotton en krämig konsistens och en oersättlig smak. Tillagningen inkluderar långsam kokning av riset med buljong, vilket säkerställer en perfekt förening av smaker och texturer. Denna rätt är idealisk som huvudrätt eller imponerande tillbehör och passar utmärkt att serveras med färska örter och ett glas vitt vin.