Kryddig kycklingkött

Kycklingköttet tvättas och skärs i stavar med en bredd av 0,5 cm, samma görs med skinkan. I en panna värmer vi olja och steker det skurna kycklingköttet i den.
Ingredienser du behöver
500 g kycklingkött
100 g skinka
5 matskedar olja
2 teskedar söt paprika
2 matskedar stark ketchup
1/2 tesked salt
1 tesked worcestershiresås
1 större lök
Steg-för-steg instruktioner
Två kycklingfiléer tvättas och skärs i bitar som är 0,5 cm stora, detsamma görs med skinkan.
I en panna värmer vi upp olja och fräser den skurna kycklingen medan vi rör om i fem minuter. Därefter tillsätter vi skinkan, strör över paprikapulver och låter den karamelliseras. Sedan blandar vi i ketchup, salt och worcestersås, och fortsätter att steka i ytterligare cirka fem minuter.
Till slut tillsätter vi den finhackade löken, häller på vatten och låter koka ner tills vattnet helt avdunstar. Servera med potatismos.
Ytterligare information om receptet Kryddig kycklingkött
Kryddig kyckling är en läcker rätt som tilltalar älskare av kryddstarka smaker. Köttet marineras i aromatiska kryddor, chili och vitlök, vilket ger det en intensiv smak. Efter grillning eller tillagning blir kycklingen saftig och mör, medan den kryddiga såsen ger den en extra dimension. Denna rätt är idealisk som huvudrätt, serverad med ris eller en frisk sallad. Den passar också för olika tillfällen, från familjemiddagar till grillfester med vänner. Njut av den med finess och lägg gärna till en bit lime för en uppfriskande touch!