Kyckling bakad med grönsaker

En färgglad blandning av grönsaker kompletterar det rostade kycklingen vackert – redan vid första påseendet av denna rätt väcker det aptit. Grönsakerna steks innan rostningen...
Ingredienser du behöver
2 kycklinglår
5 större potatisar
2 lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 mindre zucchini
vårig lök
cherry-tomater
100 ml vispgrädde
1/2 kopp kycklingbuljong
1 nypa torkad basilika
1 nypa torkad oregano
grillkrydda
salt
malen peppar
3 matskedar olja
1 bit smör
persilja till dekoration
Steg-för-steg instruktioner
Vi skalar potatisen och skär den tillsammans med alla typer av grönsaker, förutom tomater, i större bitar. Vi saltar kycklingen, strör på grillkrydda och steker den i panna med olja och smör på båda sidor.
Vi tar ut den från pannan. I saften tillsätter vi all grönsak utom tomaterna. Om det behövs lägger vi också till en bit smör. Vi smaksätter med salt, peppar och örter och steker i cirka 5–6 minuter.
Den förberedda grönsaken för Rostat lägger vi i en gryta, lägger kycklingen ovanpå, tillsätter buljong och grädde. Vi täcker grytan och bakar i 40–45 minuter, tills köttet blivit mört.
Kort före slutet av tillagningen tar vi av locket, lägger till tomaterna och bakar dem gyllenbruna.
Vi serverar varmt, dekorerat med persilja.
Ytterligare information om receptet Kyckling bakad med grönsaker
Kyckling bakad med grönsaker är en smakfull och hälsosam rätt som hela familjen kommer att gilla. Denna delikatess förbereds med en ung kyckling marinerad i örter och serveras på en bädd av olika sorters grönsaker, såsom morötter, potatis och paprika. Att baka i ugnen säkerställer att köttet förblir saftigt och grönsakerna mjuknar vackert. Denna rätt är ett idealiskt val för en festlig lunch eller middag när du vill glädja gästerna med en fantastisk smak och doft av hemmet.