Friterad kyckling i toskansk stil

Friterad kyckling i toskansk stil
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I en större skål häller vi i äggen, vispar dem, tillsätter salt, peppar, chilipeppar och hackad rosmarin. Den tvättade kycklingen skär vi i cirka tio bitar och lägger i…

Ingredienser du behöver

1 hel kyckling
4 stora ägg
100 g vetemjöl
2 kvistar rosmarin
salt
peppar
en nypa chilipeppar (kan uteslutas)

Steg-för-steg instruktioner

I en större skål lägger vi äggen, vispar dem, tillsätter salt, peppar, chilipulver och hackad rosmarin.

Tvätta kycklingen, skär den i cirka 10 delar och doppa i äggblandningen. Låt marinera i minst 30 minuter.

Ta sedan ut de enskilda delarna av kycklingen och låt det överflödiga ägget rinna tillbaka i skålen.

Till äggen tillsätter vi cirka 100 gram mjöl och knådar en smet som är tjockare än pannkakssmet. (Mängden mjöl är endast vägledande, eftersom det beror på storleken på äggen och hur torr eller fuktig mjölet är).

Vi täcker kycklingen i smeten (vi kan hjälpa till med en sked) och steker i het olja tills den är gyllene. Smaka av med salt efter behag.

Ytterligare information om receptet Friterad kyckling i toskansk stil

Friterad kyckling à la Toscan är en läcker och krispig rätt som förtrollar alla älskare av både tjeckisk ochitaliensk matlagning. Denna rätt tillagas av mört kycklingkött som är panerat i krispigt ströbröd och sedan friterat till gyllene färg. Den toskanska varianten inkluderar ofta örter som rosmarin och salvia som ger en oemotståndlig smak. Den serveras med en fräsch sallad och citron, vilket fräschar upp hela rätten. Friterad kyckling à la Toscan är ett utmärkt val för en familjemiddag såväl som för festliga tillfällen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (35 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Kött av fjäderfä
Tag: Kyckling, fjäderfäkött, beaivemális, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, suola, čeahkka, álki, steike, álbmái, urttat

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Friterad kyckling i toskansk stil.

Lägg till kommentar