Kycklingbiffar med ugnsrostad pumpa (lämpliga för diabetiker)

Ett fantastiskt recept på kycklingbiffar med keso och havregryn kommer att imponera på dig med sin saftighet och harmoniska smak. Istället för traditionell…
Ingredienser du behöver
Köttbullar
500 g malen kycklingkött
150 g cottage cheese
1 ägg
salt
malen peppar
vitlök
oregano
1 msk malen söt paprika
1 msk dijonsenap
3 msk fina havregryn med fiber
Pumpa
150 g hokkaido-pumpa
salt
malen peppar
1 röd lök
Steg-för-steg instruktioner
Malet kött blandas med övriga ingredienser och får stå i kylskåp i minst 2 timmar.
Därefter tar vi med en sked portioner av blandningen och lägger dem på en plåt som är klädd med bakpapper.
Vi skär pumpan i bitar, tillsätter löken, salta och peppra, och rör sedan om. Lite olivolja hälls över och allt läggs på plåten tillsammans med biffarna.
Plåten sätts in i en förvärmd ugn på 190 °C och grillas i cirka 20-25 minuter. Det är dock viktigt att kontrollera, eftersom varje ugn bakar olika.
Ytterligare information om receptet Kycklingbiffar med ugnsrostad pumpa (lämpliga för diabetiker)
Kycklingköttbullar med rostad pumpa är en läcker och hälsosam rätt, idealisk för diabetiker. Dessa köttbullar är gjorda av malet kycklingkött, som är rikt på protein och har låg fetthalt. Den rostade pumpan ger rätten en trevlig sötma och mycket fiber, vilket hjälper till att upprätthålla en stabil blodsockernivå. Kombinationen av dessa ingredienser skapar ett smakfullt och näringsrikt val för alla som bryr sig om en hälsosam livsstil.